ONASA - 15.01.2007.
U decembru prošle godine iz Zajednice "Milosrdni otac", koja od 2000. godine vodi brigu o ovisnicima, izašla su tri mladića, kojim je omogućen povratak u porodicu.

U decembru prošle godine iz Zajednice "Milosrdni otac", koja od 2000. godine vodi brigu o ovisnicima, izašla su tri mladića, kojim je omogućen povratak u porodicu, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Zajednica je počela sa radom u okviru Majčina sela u Međugorju i danas ima 35 stićenika s područja cijele regije.

"Program Zajednice traje tri godine, a temeljen je na razvijanju ličnosti pojedinaca, koji uz ovisnost o opijatima i narkoticima imaju i psihološke probleme. Također, temelji se i na postepenom vraćanju pojedinca u obitelj i životnu okolinu, te stvaranju i razvijanju radnih navika koje su s vremenom u stićenika nestale ili ih nikada nije imao", kazao je za Agenciju ONASA voditelj ove zajednice Tihomir Mrvelj.

Prema njegovim riječima, rad u Zajednici se zasniva  na vođenju domaćinstva, aktivnostima o oblasti poljoprivrede, stočarstva i zidarstva, te na kreativnom aspektu štićenika, što rezultira izradom raznih suvenira.

Zajednica ima podružnice u Sloveniji, a u toku su aktivnosti na osnivanju podružnice u Vojvodini, gdje bi ona radila prema istom programom.

 
« Prethodna
Odaberite jezik